Hovězí biftek s cibulovo-křenovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 480 g Hovězí svíčková
  • 200 g Rajčata
  • 20 g Petržel - nať
  • 200 g Cibule červená
  • 40 ml Olej olivový
  • 40 ml Rajčatová šťáva
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 463 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 50.4 mg
  • Draslík 659.4 mg
  • Vláknina 6043.3 mg
  • Vitamín A 6043.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná rajčata zabavená zrníček na jemno rozkrájíme a smícháme s rajčatovou šťávou, olivovým olejem, jemně nasekanou červenou cibulkou, strouhaným křenem, natrhanou petrželkou a černým mletým pepřem. Dobře promícháme, necháme asi hodinu odležet.

  • 2

    Mezi tím rozdrtíme zrnkový pepř, kterým obalíme předem připravené 4 porce osoleného hovězího bifteku, potřené zbylým olivovým olejem.

  • 3

    Maso položíme na gril a grilujeme z každé strany cca 5 minut, podle chuti a toho, jak má být biftek propečený. Hotové poléváme cibulovo-křenovou omáčkou.

Komentáře k receptu