Grilované jehněčí s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jehněčí maso
  • 250 g Rýže loupaná
  • 300 g Salsa rajčatová
  • 60 g Oříšky piniové
  • 30 g Hrozinky
  • 30 ml Olej olivový
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 369.5 mg
  • Vláknina 7122.3 mg
  • Vitamín A 7122.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1783.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek utřeme, smícháme s olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Maso odblaníme, omyjeme a naložíme do marinády na 30 minut. Piniové oříšky opražíme v rozpáleném hrnci bez oleje, přidáme salsu a hrozinky, necháme prohřát. Rýži uvaříme a dáme na teplé místo.

  • 2

    Maso ogrilujeme na rozpáleném grilu. Rýži smícháme se salsou. A obojí teplé servírujeme.

Komentáře k receptu