Grilované jehněčí s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 10 g Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 kg Jehněčí kotlety
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 640 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 127 mg
  • Draslík 636.8 mg
  • Vláknina 1777.7 mg
  • Vitamín A 1777.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso prošpikujeme česnekem a slaninou, osolíme, opepříme a položíme na olejem potřený a na vysokou teplotu rozehřátý grilovací rošt do středu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší měsíčky, naskládáme ji po okraji roštu a opečeme. Maso po dobu pečení otáčíme a potíráme olivovým olejem. Aby bylo maso dobře propečené grilujeme ho přibližně 30 minut.

  • 2

    Upečené maso sundáme z grilu a necháme ho na prkénku odpočinout 10 minut. Potom ho nakrájíme na plátky, které dáváme na talíř a zaléváme připravenou zálivkou a sypeme nastrouhaným parmezánem. Přílohou je grilovaná cibule.

  • 3

    Zálivka: do misky vymačkáme šťávu z 1 pomeranče a z 1 citronu, přidáme worcester, olej, med, nastrouhaný zázvor, podle chuti pepř a vše dobře promícháme.

Komentáře k receptu