Jehněčí hřbet v makadamové krustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1500 g Jehněčí hřbet
  • 50 g Strouhanka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Oříšky makadamové
  • 500 g Brambory
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 173.2 mg
  • Draslík 803.6 mg
  • Vláknina 7178.9 mg
  • Vitamín A 7178.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme strouhanku s rozehřátým máslem, makadamovými oříšky, bylinkami, solí, pepřem a vejcem. Pořádně promícháme a maso obalíme v této směsi.

  • 2

    Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibuli na kolečka. Gril rozehřejeme na střední teplotu. Rošt grilu potřeme olejem a vyskládáme na něj pokrájenou zeleninu a maso. Víko zavřeme a grilujeme 15 minut.

  • 3

    Zeleninu dáme stranou, zvýšíme teplotu grilu a maso ještě dalších 15 minut grilujeme na přímém ohni.

Komentáře k receptu