Vepřová kýta v marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 788.4 mg
  • Vláknina 67 mg
  • Vitamín A 67 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané šalotky nakrájíme na kostičky a zalijeme je pivem. Přidáme kečup, rajčatový protlak, sůl, oba druhy pepře a vše promícháme.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na plátky, potřeme je marinádou a necháme v chladničce asi 3 hodiny proležet.

  • 3

    Maso vyjmeme z marinády a po okapání grilujeme asi 12 minut po každé straně. Občas maso potíráme marinádou.

  • 4

    Podáváme s grilovanými bramborami a čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu