Špíz z vepřové panenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 150 g Slanina vepřová
  • 50 g Petržel - nať
  • 400 g Vepřová panenka
  • 12 ml Olej slunečnicový
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika bílá
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 722 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 74.5 mg
  • Draslík 1564.5 mg
  • Vláknina 14527.2 mg
  • Vitamín A 14527.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 146.5 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou panenku rozkrájíme na plátky a ty ještě rozdělíme na čtyři díly. Maso opepříme a osolíme. Zakapeme sezamovým olejem. Stroužky česneku oloupeme a nasekáme nadrobno. Nadrobno nakrájíme feferonku a nasekáme petrželku. Oloupeme si cibuli a rozdělíme ji na jednotlivé lodičky. Omyté papriky pokrájíme na středně velké kousky. Na plátky pokrájíme slaninu.

  • 2

    Brambory pokrájíme na plátky a usmažíme je na pánvi ve vyšší vrstvě oleje. Poklademe na ubrousek a vysajeme z bramborových plátků tuk a odložíme je stranou.

  • 3

    Přichystáme si grilovací jehly. Napichujeme na ně střídavě maso, papriku, cibuli, slaninu, lehce potřeme olejem a grilujeme.

  • 4

    Na závěr si připravíme přílohu. Jednu bílou papriku, oloupanou cibuli, nakrájenou na kousky a rajče rozkrájíme na kousky, podusíme jako na lečo. Odložíme si směs na lečo stranou. Druhou cibuli oloupeme a nasekáme na kousky. Omyjeme červenou a žlutou papriku a nakrájíme na proužky. Stroužky česneku oloupeme a pokrájíme na plátky. Všechnu zeleninu orestujeme. Posypeme sladkou a pálivou paprikou a posolíme. Zeleninovou směs promícháme s usmaženými bramborovými lupínky. Servírujeme se špízem.

Komentáře k receptu