Grilovaná holoubata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 4 ks Holoubata
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 288 mg
  • Draslík 756.6 mg
  • Vláknina 1687.3 mg
  • Vitamín A 1687.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá holoubata rozpůlíme a rozevřeme rukama tak, abychom rozlomili kostru.

  • 2

    Rozmícháme tekuté máslo se solí a pepřem, přidáme nasekaný rozmarýn, prolisovaný česnek, tymián a přilijeme červené víno. Marinádou potřeme připravená holoubata, vložíme je na rošt a podložíme pekáčem. Opékáme asi 25 minut a během pečení maso obracíme a potíráme marinádou.

Komentáře k receptu