Rajčata se sýrem v chlebové placce
Suroviny
- 300 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 4 krajíc Chléb Pita
 - 2 ks Cibule
 - 12 ks Rajčata Cherry
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 76 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 314 mg
 - Vláknina 4944.3 mg
 - Vitamín A 4944.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Rozmícháme ocet a olej, přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Přidáme kroužky cibule a omytá, na plátky nakrájená rajčátka. Necháme asi 30 minut odležet.
 - 
                                2
Chlebové placky rozpečeme a podélně rozpůlíme. Spodní půlku obložíme omytými listy salátu, přidáme okapaná rajčata a cibuli. Nakonec poklademe na plátky nakrájeným ovčím sýrem a posypeme nasekanou petrželkou. Přiložíme horní půlku placky a podáváme.