Pizza rustica

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 55 g Cukr krupice
  • 100 g Mozzarella
  • 6 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 125 g Prosciutto sušené
  • 500 g Sýr Ricotta
  • 12 g Petržel kudrnka
  • 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 271 mg
  • Draslík 257.4 mg
  • Vláknina 6679.2 mg
  • Vitamín A 6679.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, soli, prášku do pečiva a pokrájeného másla si připravíme drolivou směs. Vmícháme cukr, žloutek a smetanu a vypracujeme hladké těsto. Dáme odležet do chladničky.

  • 2

    Ricottu smícháme se 3 vejci, strouhanými sýry, pokrájeným prosciuttem a petrželkou a opepříme. Troubu rozehřejeme na 200°C.

  • 3

    Těsto rozdělíme na třetiny. Dvě části rozválíme na větší plát a vyložíme jím kulatou pečící formu. Přečnívající okraje těsta ořízneme. Na těsto rozetřeme připravenou náplň a vršek uhladíme.

  • 4

    Rozválíme zbylé těsto a přikryjeme jím naplněné těsto ve formě. Okraje těsta dobře stlačíme.

  • 5

    Pečeme 20 minut, poté snížíme teplotu na 180°C a pečeme dalších 20 minut.

Komentáře k receptu