Kachní prsa na třešních
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 624 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 117.6 mg
 - Draslík 672.2 mg
 - Vláknina 2949.8 mg
 - Vitamín A 2949.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži několikrát nařízneme. Do zářezů vetřeme mořskou sůl a pepř.
 - 
                                2
Ve velké pánvi prsíčka opékáme kůží dolů asi 4 minuty, maso obrátíme a opékáme ještě 2 minuty. Snížíme příkon tepla a pečeme ještě 8 minut. Odstavíme z plotny a necháme odpočinout.
 - 
                                3
V kastrůlku zvolna rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm smažíme nadrobno nakrájenou šalotku asi 3 minuty. Vmícháme javorový sirup, víno a snítku rozmarýnu, uvedeme do varu a povaříme 1/2 minuty. Přilijeme vývar a bez pokličky vaříme asi 4 minuty do zhoustnutí.
 - 
                                4
Potom vsypeme okapané třešně a vše vaříme ještě 2 minuty. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                