Králičí zadek s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mléko polotučné
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Slanina vepřová
  • 50 g Sýr Krkonošský pivní
  • 250 g Houby čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Jalovec
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Hovězí vývar základní
  • 1.4 kg Brambory
  • 1 kg Králičí maso
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 0.56 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1140 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1912 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 231.6 mg
  • Draslík 2834.9 mg
  • Vláknina 29287.5 mg
  • Vitamín A 29287.5 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těsto na bramboráčky: očistíme a omyjeme brambory a jedno jablko. Vše jemně nastrouháme, v míse smícháme s hladkou moukou, vejcem, mlékem, pepřem, solí a pivním sýrem. Dobře promíchané těsto malou naběračkou naléváme do pánve na rozpálený olej a smažíme malé bramboráčky o průměru asi 10 cm a síle 5-7 mm. Bramboráčky usmažíme z každé strany dozlatova. (Smažíme je v průběhu dopékání masa.)

  • 2

    Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno. Očistíme a omyjeme čerstvé houby, pokrájíme je na plátky. Slaninu pokrájíme na proužky.

  • 3

    Omytý a rozporcovaný zadek z králíka naporcujeme, prošpikujeme slaninou, odblaníme, osolíme, posypeme roztlučeným kmínem a čerstvě roztlučeným jalovcem.

  • 4

    V pekáči rozpálíme sádlo a porce králíka zprudka orestujeme dozlatova z každé strany. Přilijeme hovězí vývar, pekáč zakryjeme, zmírníme teplotu a králíka dusíme přibližně 30 minut. Pak přidáme cibuli, houby, promícháme a dopékáme v předehřáté troubě při 220 °C.

  • 5

    Králičí zadek s houbami dáme na talíře, obložíme bramboráčky a podáváme.

Komentáře k receptu