Husa s jablky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 58 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 133.3 mg
- Draslík 758 mg
- Vláknina 6235 mg
- Vitamín A 6235 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytou, vykostěnou a očištěnou husu zbavíme krku i křídel. Zvenku i zevnitř osolíme, posypeme kmínem. 
- 
                                2Oloupeme a nakrájíme jablka i cibule, smícháme, naplníme husu. 
- 
                                3Vezmeme pekáč, na dno vložíme krk a křídla, na ně položíme husu prsy dolů, podlijeme vývarem, v předehřáté troubě pečeme. Když bude hřbet červený, obrátíme husu a dopečeme, aby byla kůrka pěkně křupavá. 
- 
                                4Husu rozporucujeme a podáváme s cibulí a jablky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        