Šlehačková bábovka

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 180 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 hrnek Mouka polohrubá
  • 0.5 hrnek Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 117.9 mg
  • Draslík 206.6 mg
  • Vláknina 3826.8 mg
  • Vitamín A 3826.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s práškem do pečiva a s cukrem. Přidáme vejce a smetanu, vše dobře promícháme a těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy.

  • 2

    Pečeme zvolna v předem předehřáté troubě přibližně 45 minut. Upečenou bábovku pocukrujeme.

Komentáře k receptu