Cannelloni plněné rajčatovou směsí s houbami a masem
Suroviny
- 220 g Houby čerstvé
 - 120 g Prosciutto sušené
 - 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 600 g Bešamel
 - 85 g Sýr Parmezán
 - 350 g Mleté kuřecí maso
 - 150 ml Víno Marsala
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 12 ks Cannelloni
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 0.01 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1418 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 104.4 mg
 - Draslík 856.7 mg
 - Vláknina 11965.8 mg
 - Vitamín A 11965.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 600 ml mléka, 2 bobkové listy, 2 plátky cibule, 12 ks pepře, 2 špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po 10 minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V hluboké silnostěnné pánvi na oleji při nízké teplotě restujeme lisovaný česnek, drobně posekanou cibuli a houby nakrájené na plátky. Po zhruba 10 minutách přidáme mleté maso, prosciutto a restujeme, až změní barvu. Poté vlijeme víno, rajčatový protlak, pokrájená rajčata i s nálevem, posekanou bazalku a zahříváme asi 5 minut. Poté směs opepříme, osolíme a pod poklicí vaříme na malém plameni. Po 1/2 hodině sejmeme poklici a za občasného míchání vaříme ještě 1/4 hodiny.
 - 
                                3
V mezičase v osolené vodě uvaříme cannelloni na skus, scedíme a usušíme. Zapékací mísu vymažeme máslem.
 - 
                                4
S pomocí lžičky plníme cannelloni masovou směsí a klademe do připravené mísy. Poté je přelijeme bešamelem, posypeme strouhaným parmezánem a pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 1/2 hodiny, dokud povrch nezezlátne. Ihned podáváme.