Chřestová polévka s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 327.7 mg
 - Vláknina 6026.9 mg
 - Vitamín A 6026.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest, brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. V hlubším hrnci rozpustíme máslo a olej a orestujeme cibuli společně s kousky brambor a chřestu. Poté vše zalijeme smetanou a mlékem a vaříme do změknutí brambor. Před koncem varu přidáme do polévky sekaný estragon, sůl a pepř. Když je zelenina měkká, mírně vychladlou ji rozmixujeme mixérem do konzistence kaše. Před podáváním ji vyšleháme ještě jednou, aby vznikla pěna, jako u capuccina. Hotový, teplý krém posypeme na talířích plátky mandlí a horké podáváme.