Kuřecí kari po drávidsku
Suroviny
- 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Kardamom
 - 0.25 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Kuře
 - 2 ks Feferony
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 hrnek Mléko kokosové
 - 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1332 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 107 g
 - Sodík 385 mg
 - Bílkoviny 84 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 318.8 mg
 - Draslík 1340.8 mg
 - Vláknina 2013.4 mg
 - Vitamín A 2013.4 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.9 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře vykostíme a naporcujeme, nebo nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme a společně s kořením a pokrájenými feferonkami orestujeme na rozpáleném oleji.
 - 
                                2
Poté přidáme maso. Podlijeme kokosovým mlékem, ochutíme solí a dusíme doměkka. Dle potřeby mezitím přidáme trochu vody.