Kuře v leču
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 1216 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 295.2 mg
 - Draslík 689.3 mg
 - Vláknina 4151.7 mg
 - Vitamín A 4151.7 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře naporcujeme na 6 dílů, osolíme, opepříme a dáme zatím stranou. Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, zasypeme mletou parikou, orestujeme a zalijeme lečem ze sklenice. Osolíme, opepříme, přidáme kečup, podlijeme trochou vývaru a podusíme. Zeleninovou směs přelijeme do pekáčku, na ni vyskládáme porce kuřete, zasypeme strouhaným sýrem, zalijeme rozkvedlanými vejci a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 40 minut.
 - 
                                3
Kuře s lečem upravíme na talíře a doplníme dušenou rýží.