Kuřecí pizza
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
 - 75 g Hrachové lusky
 - 60 g Koriandr čerstvý
 - 125 g Arašídová pomazánka
 - 125 ml Kokosové mléko
 - 2 kávová lžička Sezam - semena
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 balení Tesco Pizza sypká směs na přípravu pizzy
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 878 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 554 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 1680.2 mg
 - Vláknina 38308.7 mg
 - Vitamín A 38308.7 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.6 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Saté marinádu připravíme smícháním arašídové pomazánky s chilli kořením, citronové šťávy, hnědého nerafinovaného cukru, mletého zázvoru a kokosového mléka. Takto připravenou směs za stálého zahřejeme v nerez kastrůlku a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Do vychladlé poloviny marinády nasypeme na kostky nakrájené kuřecí řízky.
 - 
                                3
Na silném ohni ve wok pánvi rozehřejeme arašídový olej, přidáme marinované kousky kuřete a restujeme 5 minut, pak přisypeme kolečka jarní cibulky, nastrouhanou mrkev, rozpůlené mladé hrachové lusky a vaříme 2-3 minuty, až hrachové lusky dostanou světle zelenou barvu.
 - 
                                4
Na hotový korpus na pizzu natřeme zbylou marinádou, poklademe kuřecí směsí, posypeme sezamovými semínky a dáme na rošt do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 12-15 minut.
 - 
                                5
Přizdobíme jemně nasekaným koriandrem a podáváme.