Salát á la Chiang Mai s mletým kuřecím masem
Suroviny
- 450 g Mleté kuřecí maso
 - 1 kávová lžička Máta
 - 4 ks Chilli paprička
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Citronová tráva
 - 3 ks Limetka kafrová
 - 1 hrst Salát hlávkový
 - 1 polévková lžíce Rýže loupaná
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 4 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 713 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 97.9 mg
 - Draslík 790.3 mg
 - Vláknina 1558.7 mg
 - Vitamín A 1558.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Větší teflonovou pánev nasucho rozehřejeme. Vložíme kuřecí maso a navlhčíme trochou vody. Na středním ohni restujeme za stálého míchání cca 7-10 minut. Pánev odstavíme a slijeme přebytečný tuk. Maso přemístíme do mísy.
 - 
                                2
Z citronové trávy odkrojíme cca 5 cm spodní části stonku, lodyhu nadrobno nakrájíme a přidáme k masu. Vmícháme nasekané limetové listy, limetkovou šťávu, nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, rybí omáčku, rozemletou praženou rýži, pokrájenou jarní cibulku a nasekaný koriandr.
 - 
                                3
Hotový salát dozdobíme listy salátu, lístky máty a podáváme.