Srnčí kýta se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 80 g Pórek
  • 1000 g Srnčí kýta
  • 150 g Žampiony - sterilované
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Houby sušené
  • 80 g Zelí hlávkové bílé
  • 2 g Nové koření mleté
  • 1 g Bobkový list
  • 1 g Tymián sušený
  • 2 g Zázvor mletý
  • 2 g Jalovec
  • 15 g Feferony
  • 1 g Šalvěj sušená
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Paprika červená
  • 70 g Solamyl
  • 150 g Olej slunečnicový
  • 1 g Oregano sušené
  • 600 g Hranolky
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 15 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 100 ml Kečup
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1318 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 4.2 mg
  • Draslík 722.8 mg
  • Vláknina 6755 mg
  • Vitamín A 6755 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.6 mg
  • Vitamín E 9.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné srnčí maso z kýty nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, pórek na kolečka, zelné listy na slabé nudličky, česnek prolisujeme, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek.

  • 2

    Maso vložíme do misky, osolíme, zalijeme olejem, okořeníme drceným jalovcem, drceným novým kořením, mletým pepřem, zázvorem, tymiánem, šalvějí, bobkovým listem, oreganem, mletou paprikou, feferonkou, přilijeme sojovou omáčku, worcester, důkladně promícháme a necháme několik hodin uležet.

  • 3

    Marinované maso vyklopíme na pánev, orestujeme, přidáme česnek, plátky nakládaných žampionů, papriku, zelí, přidáme kečup, houbový prášek, grilovací koření, cibuli, pórek, podlijeme vývarem a krátce podusíme, jen co maso změkne. Zelenina musí zůstat křupavá. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, promícháme a odstavíme.

  • 4

    Podáváme se smaženými hranolkami.

Komentáře k receptu