Kotlety v indické marinádě
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 5 g Muškátový oříšek
 - 10 g Pepř bílý celý
 - 100 ml Jogurt bílý
 - 10 ml Muškátový květ
 - 50 ml Koriandr čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 ks Skořice celá
 - 4 ks Kardamom černý
 - 5 ks Hřebíček
 - 1 kg Jehněčí kotlety
 - 2 polévková lžíce Pasta česneková
 - 1 polévková lžíce Pasta zázvorová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 247 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 122.4 mg
 - Draslík 712.6 mg
 - Vláknina 18509.4 mg
 - Vitamín A 18509.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme jogurt, zázvorovou a česnekovou pastu, chilli a sůl. Kotlety zbavíme nečistot a necháme je 12 hodin marinovat v jogurtové směsi.
 - 
                                2
Marinované kotlety podusíme na mírném plameni, dokud nejsou měkké. Následně maso vyjmeme a odložíme bokem.
 - 
                                3
Na pánvi si rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, dokud nezezlátne. Když je cibule dozlatova opečená, přidáme skořici, bobkový list, hřebíček, kardamom, muškátový oříšek a květ a vše následně osmahneme.
 - 
                                4
Kotlety umístíme na pánev, propečeme je, dokud nezezlátnou a zalijeme je vypečenou šťávou. Ozdobíme kuličkami pepře a lístky koriandru. Můžeme podávat.