Ledový salát podávaný s kozím sýrem
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 150 g Hroznové víno
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 30 g Ořechy vlašské
 - 200 g Sýr kozí
 - 50 g Petržel - nať
 - 250 g Lišky čerstvé
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 ks Šalotka
 - 1 ks Roketa
 - 1 ks Salát listový Dubáček
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Víno portské
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 2 polévková lžíce Ořechový olej
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 346 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 48.5 mg
 - Draslík 499.3 mg
 - Vláknina 3692.8 mg
 - Vitamín A 3692.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salát a roketu omyjeme, odstraníme zvadlé listy a natrháme je na kousky. Houby lišky očistíme, jsou-li větší, pokrájíme je na drobnější kousky.
 - 
                                2
Šalotku oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Na pánvi si rozehřejeme máslo a šalotku na ni vhodíme. Necháme ji zesklovatět a pak k ní přidáme houby a dusíme asi 7 minut. Nakonec odstavíme z plotny a posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí.
 - 
                                3
Omyjeme a oškrábeme celer, nastrouháme ho na hrubém struhadle a pak zakapeme citronovou šťávou.
 - 
                                4
V misce si z octa, vína, olivového a ořechového oleje a hořčice připravíme zálivku. Vyšleháme ji dohladka. Osolíme ji a opepříme.
 - 
                                5
Hroznové víno omyjeme a rozkrájíme na poloviny a vybereme semínka.
 - 
                                6
Na pánvi si na oleji opečeme na kostičky pokrájený kozí sýr.
 - 
                                7
Ve velké misce lehce promícháme salát, roketu a celer a zalijeme zálivkou. Přidáme houby, hroznové víno a kozí sýr. Opět lehce promícháme a podáváme.