Fusilli s omáčkou z rajčat a sýra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 641 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 103 g
 - Cholesterol 84.7 mg
 - Draslík 359.9 mg
 - Vláknina 11115 mg
 - Vitamín A 11115 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme slupku a dužinu nakrájíme na kostky. Přebereme rukolu, omyjeme, důkladně protřepeme a větší část natrháme na malé kousky. Zbývající rukolu odložíme stranou na ozdobení hotového pokrmu. Oloupeme a nasekáme nadrobno šalotky. Parmskou šunku nakrájíme na široké proužky.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou vodu se lžičkou olivového oleje a uvaříme na skus těstoviny dle návodu. Po slití přes síto dáme na teplé místo, nejlépe zabalené do utěrky.
 - 
                                3
Nasekanou šalotku přidáme na rozpuštěné máslo a počkáme, až zesklovatí. Nasypeme rajčata a lehce povaříme do odpaření tekutiny.
 - 
                                4
Mascarpone přidáme k rajčatům a necháme rozpustit při mírné teplotě. Poté přidáme nakrájenou parmskou šunku s kousky rukoly, podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Fusilli dáme na předem nahřáté talíře, zalijeme omáčkou a posypeme zbylou rukolou.