Litomyšlské špagety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 854 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 778 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 102.1 mg
 - Vláknina 3927.5 mg
 - Vitamín A 3927.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a zakapeme olivovým olejem.
 - 
                                2
Na oleji osmahneme cibuli nadrobno, přidáme oregano a necháme zpěnit. Vložíme mleté maso, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran, obracečkou od sebe oddělujeme, aby se maso nespeklo do větších kusů. Přidáme rajský protlak a prolisovaný česnek a krátce povaříme. Nakonec přisypeme nastrouhané tvarůžky a už jen zahříváme, aby se ve směsi rozpustily. Omáčku vmícháme do špaget a rozdělíme na jednotlivé porce.