Cuketová omeleta s petrželkou a rukolou
Suroviny
- 150 g Sýr Gouda 45%
 - 30 g Rukola
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 0.2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 666 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 350 mg
 - Draslík 284.5 mg
 - Vláknina 2218.4 mg
 - Vitamín A 2218.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou, na plátky nakrájenou cuketu opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme nasekanou cibuli a česnek, osolíme, opepříme a opékáme asi 5 minut.
 - 
                                2
Smícháme vejce, mléko, strouhanku, nasekanou petrželku a 50g nastrouhaného sýru, sůl a pepř. Do těsta vmícháme zeleninu, na kostičky nakrájený řapíkatý celer a na másle pečeme 15 minut omeletu.
 - 
                                3
Potom omeletu přendáme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme zbylým sýrem a pod grilem v troubě zapékáme 1 minutu.
 - 
                                4
Pečenou omeletu nakrájíme na porce a podáváme ozdobenou rukolou.