Banány v těstíčku
Suroviny
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 80 g Mouka rýžová
 - 250 ml Voda pitná
 - 300 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 8 ks Banány
 - 4 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1223 kcal
 - Sacharidy 137 g
 - Tuky 77 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 107 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1481.8 mg
 - Vláknina 22229.8 mg
 - Vitamín A 22229.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.3 mg
 - Vitamín E 7.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané banány nakrájíme na stejné kousky a v míse je pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Hladkou mouku, rýžovou mouku, prášek do pečiva, solamyl a skořici promícháme v misce. Do směsi postupně vlijeme vodu a vypracujeme řidší těstíčko.
 - 
                                3
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a potom příkon tepla trochu snížíme. Vždy kus banánu napíchneme na vidličku, ponoříme do těstíčka a po okapání vložíme do pánve. Banány smažíme 2-3 minuty po obou stranách dozlatova.
 - 
                                4
Usmažené banány přendáme lopatkou s otvory na talíř s cukrem a obalíme je.
 - 
                                5
Banány upravíme na mísu a můžeme podávat se šlehačkou nebo se zmrzlinou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                