Jehněčí pilaf
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1725 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 138 mg
 - Draslík 119.2 mg
 - Vláknina 2924.5 mg
 - Vitamín A 2924.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1442.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso nakrájíme na menší kousky a cibuli nadrobno.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme kousky masa, za občasného míchání orestujeme. Posypeme solí, pepřem, necháme vysmahnout, zalijeme vývarem a vaříme 50 minut.
 - 
                                3
Na pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme dušenou rýži, promícháme a chvilku podusíme, aby se máslo trochu vsáklo do rýže. Zalijeme trochou vývaru, necháme provařit a celý obsah pánve vlijeme do hrnce. Povaříme ještě pár minut, aby se přebytečná tekutina odpařila a pilaf měl požadovanou hustotu.
 - 
                                4
Pokrm rozdělíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.