Jehněčí pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 600 g Jehněčí maso
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže dušená
  • 15 g Sůl
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1725 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 119.2 mg
  • Vláknina 2924.5 mg
  • Vitamín A 2924.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1442.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na menší kousky a cibuli nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme kousky masa, za občasného míchání orestujeme. Posypeme solí, pepřem, necháme vysmahnout, zalijeme vývarem a vaříme 50 minut.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme dušenou rýži, promícháme a chvilku podusíme, aby se máslo trochu vsáklo do rýže. Zalijeme trochou vývaru, necháme provařit a celý obsah pánve vlijeme do hrnce. Povaříme ještě pár minut, aby se přebytečná tekutina odpařila a pilaf měl požadovanou hustotu.

  • 4

    Pokrm rozdělíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu