Kuřecí řezanka s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
 - 80 g Cibule
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 400 g Těstoviny vařené (průměr)
 - 10 g Sůl
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 150 ml Omáčka rajčatová
 - 200 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1495 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 150 mg
 - Draslík 766.4 mg
 - Vláknina 2699.5 mg
 - Vitamín A 2699.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, bylinky posekáme.
 - 
                                2
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme maso, osolíme, opepříme, krátce orestujeme, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dusíme 20 minut. Nyní přilijeme smetanu, rajčatovou omáčku, posypeme bylinkami a dusíme odkryté dalších 15 až 20 minut, až se šťáva částečně odpaří a mírně zhoustne.
 - 
                                3
Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými těstovinami.