Telecí řízek po veronsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 961 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 239.5 mg
 - Draslík 1078.8 mg
 - Vláknina 4220.5 mg
 - Vitamín A 4220.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Rozkvedláme vejce na talíři. Smícháme strouhanku s parmezánem. Maso nejdříve obalíme a nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Ve vejci a pak ve směsi strouhanky se sýrem maso obalíme.
 - 
                                4
Rozehřejeme přepuštěné máslo na pánvi, maso v něm lehce opečeme z obou stran. Pak k němu přidáme nasekanou šalotku a houby. Asi 5 minut restujeme.
 - 
                                5
Maso s houbami a šalotkou upravíme na talíře a podáváme. Vhodnou přílohou je rýže.