Halušky se zelím a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 916 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 251 mg
 - Vláknina 5489.8 mg
 - Vitamín A 5489.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme na drobné kousky. Klobásy pokrájíme na větší kostičky. Zelí propláchneme studenou vodou.
 - 
                                2
Olej rozpálíme, přidáme cibuli a necháme osmahnout dozlatova, poté přidáme zelí a jablka. Přiklopené dusíme 12 minut, poté dochutíme cukrem, solí a pepřem. Odstavíme z plotny.
 - 
                                3
Klobásy osmahneme na suché pánvi bez oleje dozlatova.
 - 
                                4
Halušky uvaříme dle návodu výrobce, přimícháme k nim zelí a kousky klobásy a ihned servírujeme.