Zelený chřest s lososem
Suroviny
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Cukr krupice
- 4 plátek Losos - filety
- 0.25 l Víno bílé
- 0.25 l Voda pitná
- 1 kg Chřest zelený
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 24 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 72.6 mg
- Draslík 349.5 mg
- Vláknina 431 mg
- Vitamín A 431 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Konce odkrojíme z oloupaného chřestu. Do hrnce dáme větší množství vody, osolíme ji a dáme vařit. Přidáme cukr a lžíci másla a chřest vaříme 15 minut. Vyndáme ho a necháme okapat.
-
2
Šalotku oloupeme a nasekáme. Máslo rozpustíme v hrnci, osmahneme šalotku, podlijeme ji 0,125 l bílého vína a necháme téměř vyvařit. Přidáme smetanu a vaříme, dokud nevznikne krémová omáčka. Osolíme, opepříme a udržujeme teplou.
-
3
Pažitku nakrájíme a přidáme do omáčky.
-
4
Zbytek vína uvedeme do varu a přidáme 0,25 l vody. Osolíme a opepříme lososa a dáme ho do vývaru. Vaříme 8 minut.
-
5
Lososa podáváme s omáčkou.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář