Bramboráčky s restovaným tuňákem
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 650 g Tuňák obecný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Pepř citronový
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.06 dl Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Džem brusinkový
 - 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.4 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 4 polévková lžíce Řeřicha
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 304 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 82.1 mg
 - Draslík 502.8 mg
 - Vláknina 2812.2 mg
 - Vitamín A 2812.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si klasické těsto na bramboráčky. Oloupeme a omyjeme brambory, nastrouháme je do mísy, přidáme k nim vajíčko, hladkou mouku, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Bramborové těsto promícháme. V palačinkové pánvi rozpálíme slunečnicový olej, na něj nalijeme malou naběračkou těsto a smažíme malé kulaté palačinky z každé strany dozlatova. Palačinky by měly být o průměru přibližně 8 - 10 cm a vysoké by měly být asi 0.5 cm. Bramboráčky uchováme teplé. Omyjeme řeřichu, vodu setřepeme a prsty potrháme.
 - 
                                2
Čerstvé filety z tuňáka si necháme mírně namrazit, aby se nám podařilo nakrájet tenké plátky. V teflonové pánvi na rozpáleném olivovém oleji zprudka plátky restujeme z každé strany po 0.5 minutě. Vyjmeme je, dáme do mísy, posypeme mořskou solí, citronovým pepřem a pokapeme citronem.
 - 
                                3
Na teplé bramboráčky poklademe plátky tuňáka, ozdobíme brusinkovým džemem, řeřichou a hned servírujeme.