Klobásová polévka s noky
Suroviny
- 300 g Klobása uzená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vajíčkový Snack Wrap
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 5 polévková lžíce Krupice dětská
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 321 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 35.7 mg
 - Vláknina 371.1 mg
 - Vitamín A 371.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou pažitku a petrželku drobně pokrájíme. Bylinky odložíme každé zvlášť. Do misky dáme 2 lžíce rozpuštěného másla, dětskou krupici, rozšlehané vajíčko, 2 špetky soli, 2 špetky prášku do pečiva, směs promícháme, přidáme petrželku a znovu promícháme.
 - 
                                2
Uzenou klobásu nakrájíme na silnější plátky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Postupně přidáme za stálého míchání 1 litr vody a přivedeme k varu. Přidáme pokrájenou klobásu, po 5-7 minutách přidáme lžičkou vaječné nočky a polévku vaříme 10-15 minut. Když polévku dovaříme, přidáme pokrájenou pažitku, dochutíme solí a podáváme.