Bramboráky s uzeným masem a česnekovou omáčkou
Suroviny
- 300 g Mouka polohrubá
 - 400 g Uzené maso vařené
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Majoránka
 - 15 stroužek Česnek
 - 0.5 l Voda pitná
 - 1.5 dl Mléko polotučné
 - 1 kg Brambory
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.33 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 127 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 92.9 mg
 - Draslík 818.4 mg
 - Vláknina 12598.3 mg
 - Vitamín A 12598.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme, pět stroužků prolisujeme, zbývající nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Brambory oškrábeme, důkladně omyjeme a syrové najemno nastrouháme.
 - 
                                3
Z nastrouhaných brambor slijeme vodu, přilijeme k nim ohřáté mléko, přidáme vejce, polohrubou mouku, nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek a majoránku, opepříme, osolíme a důkladně promícháme.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme sádlo a na něm postupně smažíme z obou stran bramboráky.
 - 
                                5
V nižším hrnci z hladké mouky a másla připravíme světlou jíšku, ke které pak za stálého míchání přiléváme vodu. Omáčku osolíme, přidáme do ní nakrájené plátky česneku a vaříme ji 15 minut na mírném ohni.
 - 
                                6
Upečené bramboráky s uzeným masem na servírovacích talířích přelijeme česnekovou omáčkou a podáváme.