Karbanátky ze směsi mrkve a cuket

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cuketa
  • 0.04 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mrkev kořen
  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Petržel - nať
  • 80 g Gouda
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Sezam - semena
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 250 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 131.2 mg
  • Draslík 534.3 mg
  • Vláknina 13206 mg
  • Vitamín A 13206 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a oškrábeme mrkev. Odkrojíme oba konce z cuket. Mrkev i cukety nastrouháme na hrubém struhadle.

  • 2

    Oloupeme cibuli i česnek a nasekáme nadrobno. Nakrájíme na kostičky slaninu. Rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět cibuli, česnek a slaninu.

  • 3

    V misce si smícháme postrouhanou cuketu a mrkev. Přidáme ke směsi rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr a podle potřeby také strouhanku. Ze směsi musí vzniknout dobře tvarovatelná hmota. Potom k ní vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, osolíme a opepříme.

  • 4

    Tvoříme z hmoty karbanátky, které v misce obalíme v sezamových semínkách.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme olej a na něj vložíme karbanátky. Z každé strany je smažíme 5 minut. Nesmíme smažit při příliš vysoké teplotě, aby semena nezhnědla. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu