Pikantní kuličky z mletého masa
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
 - 40 g Celer bulvový
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 30 ml Víno bílé
 - 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
 - 2 polévková lžíce Smetana
 - 0.5 polévková lžíce Solamyl
 - 0.07 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 213 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0.4 mg
 - Draslík 160.7 mg
 - Vláknina 2860.9 mg
 - Vitamín A 2860.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný celer nastrouháme nahrubo, cibuli rozkrájíme nadrobno. V míse promícháme jemně mleté maso s cibulí, celerem i ostatními surovinami. Vypracujeme kompaktní hmotu, z níž tvoříme malé kuličky, ty poprášíme moukou a smažíme na sádle ze všech stran do zlatova.