Panenka plněná gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1560 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 185 mg
 - Draslík 1813.8 mg
 - Vláknina 6250 mg
 - Vitamín A 6250 mg
 - Vitamín B6 2.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme do měkka. Poté do nich zamícháme rozmarýn a majoránku.
 - 
                                2
Vepřovou panenku nakrojíme (jako bychom ji chtěli podélně rozpůlit, ale nedořízneme).
 - 
                                3
Gorgonzolu nastrouháme a naplníme jí panenku. Panenku zarolujeme a ovážeme provázkem.
 - 
                                4
Na oleji ji zprudka osmažíme.
 - 
                                5
Poté pečeme 20 minut na 180 °C.
 - 
                                6
Podáváme s bylinkovými brambory.