Fenykl pečený se sýrem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 21.1 mg
  • Draslík 440 mg
  • Vláknina 4800 mg
  • Vitamín A 4800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný fenykl uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, každý podélně rozkrojíme na 4 plátky.

  • 2

    Fenykl vložíme na pánev s rozehřátým máslem, pokapeme mlékem, polijeme zbylým máslem a v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Před koncem pečení posypeme pokrm nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu