Fazolové lusky se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 750 g Fazolové lusky zelené
  • 500 ml Voda pitná
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 96.9 mg
  • Draslík 546.4 mg
  • Vláknina 11216.4 mg
  • Vitamín A 11216.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky očistíme, omyjeme a spolu s prolisovaným česnekem podusíme v troše vody doměkka.

  • 2

    Do kastrůlku nalijeme smetanu, zahřejeme a přidáme rozdrobený sýr (100 g). Za stálého míchání povaříme asi 15 minut. Omáčku osolíme, opepříme a těsně před podáváníme do ní vsypeme zbylý rozdrobený sýr.

  • 3

    Na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme fazolky, nasekanou petrželku a vše promícháme.

  • 4

    Fazolky upravíme na talíře a podáváme přelité sýrovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu