Stamppot z brambor a štěrbáku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 150 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Hořčice dijonská
  • 1 ks Štěrbák zahradní
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 1024.3 mg
  • Vláknina 14889.8 mg
  • Vitamín A 14889.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme brambory, rozpůlíme a cca 20-25 minut vaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím očistíme štěrbák, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.

  • 2

    Na marinádu smícháme ocet, olej, hořčici, sůl a pepř. Přelijeme jí cibuli a štěrbák a promícháme. Ze slaniny odstraníme kůži a chrupavky, nakrájíme na kostičky a v pávni dokřupava osmažíme.

  • 3

    Brambory scedíme a nahrubo rozmačkáme. Promícháme je se salátem a slaninou, ochutíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu