Rybí salát po španělsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Olivy černé
  • 500 g Filé z mečouna
  • 25 g Olivy zelené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 97603 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 58.3 mg
  • Draslík 909.5 mg
  • Vláknina 14087.5 mg
  • Vitamín A 14087.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vodu a umístíme pařáček. Vodu přivedeme k varu a na pařák umístíme plátky mečouna. Vaříme je v páře 6 minut.

  • 2

    Salát omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy.

  • 3

    Omyjeme papriky, rozpůlíme je a odstraníme bílé žebroví a semínka. Nožem je pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a rozporcujeme na tenčí kolečka. Olivy rozpůlíme a odstraníme z nich pecky. Mečouna rozkrájíme na kousky o velikosti sousta. Do talířů rozprostřeme listy salátu a na ně rozdělíme kousky mečouna a přidáme papriky, olivy a cibulová kolečka.

  • 4

    Připravíme si zálivku. Do misky vlijeme olej a přidáme sardelové řezy, který jsme nasekali nadrobno. Stroužek česneku oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky a osmahneme dozlatova na pánvi. Přidáme do misky se zálivkou. Vymačkáme šťávu z citronu a pomeranče a vlijeme do misky. Zálivku prošleháme, osolíme a opepříme. Nakapeme na salát a podáváme.

Komentáře k receptu