Treska dušená v páře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 30 g Zázvor celý
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 487.8 mg
  • Vláknina 4055 mg
  • Vitamín A 4055 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvor a česnek oloupeme, polovinu nakrájíme na plátky a odložíme stranou. Zbytek prolisujeme a smícháme se 4 lžícemi vody, sójovou omáčkou, lžící citronové šťávy, cukrem, solí, pepřem a 2 lžícemi oleje.

  • 2

    Uvedeme do varu 1/2l vody s citronovou kůrou, zázvorem a česnekem. Napařovací plát potřeme lžící oleje a rozložíme na něj omyté listy špenátu. Omyté porce filé položíme na špenát, pokapeme šťávou, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenými feferonkami. Vaříme v páře asi 10 minut.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíře a citronovo-sójovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře k receptu