Rybí pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1250 g Makrela obecná
  • 2 krajíc Veka
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 249.8 mg
  • Draslík 41.3 mg
  • Vláknina 195.5 mg
  • Vitamín A 195.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné ryby vykostíme, omyjeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    1000g ryb osolíme, opepříme a odložíme stranou. Zbylých 250g ryb smícháme s olejem, vejcem, ve vodě namočenou a vymačkanou vekou, nastrouhaným sýrem a moukou.

  • 3

    Pudinkovou formu vymastíme olejem a vysypeme strouhankou. Střídavě do ní vrstvíme připravenou směs a ryby. Spodní a vrchní vrstvu tvoří směs. Formu dobře uzavřeme a pudink vaříme v páře 1 hodinu.

  • 4

    Uvařený pudink vyklopíme a podáváme.

Komentáře k receptu