Závitky se zelím na citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Rýže dušená
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 138.8 mg
  • Draslík 1899.4 mg
  • Vláknina 34122.8 mg
  • Vitamín A 34122.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 232.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme uvařenou rýži, mleté maso, nadrobno nakrájenou cibulku, půl lžíce prolisovaného česneku, mletou papriku, kůru z jednoho citronu, jedno vejce, sůl, pepř a směs uložíme od ledničky.

  • 2

    Ze zelí odstraníme svrchní listy a patnáct větších listů zelí uvaříme, pak do každého listu vložíme lžíci připravené náplně a závitky svineme. Vaříme je na páře asi dvacet minut.

  • 3

    Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, kousky rajčat, cukr a citronovou šťávu. Vše dusíme asi 17 minut a necháme 5 minut zchladnout. Omáčku mixujeme a cedíme. Pak přidáme cukr a citronovou šťávu.

  • 4

    Závitky pečeme v troubě asi patnáct až dvacet minut.

Komentáře k receptu