Citronový puding

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 160 g Mouka pšeničná hrubá
  • 140 g Cukr moučkový
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 l Mléko plnotučné
  • 0.25 l Sirup malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3141 kcal
  • Sacharidy 488 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 652 mg
  • Bílkoviny 100 g
  • Uhlovodany 341 g
  • Cholesterol 3010.6 mg
  • Draslík 931 mg
  • Vláknina 17080 mg
  • Vitamín A 17080 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1581.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko vlijeme do hrnce, vsypeme mouku a důkladně rozmícháme. Hrnec postavíme na plotnu a za stálého míchání zahříváme, dokud těsto nezhoustne. Necháme vychladnout, přidáme postupně žloutky, poté cukr, nastrouhanou kůru z citronu a mícháme cca 15 minut. Nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme, posypeme cukrem a podáváme s malinovým sirupem.

Komentáře k receptu