Zelenina s vermutem v páře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cuketa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 4 špetka Estragon
  • 8 polévková lžíce Dolin - Vermouth
  • 4 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Limetková kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 499.7 mg
  • Vláknina 9588.4 mg
  • Vitamín A 9588.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme pokrájenou mrkev, fenykl, cukety, papriky, cibulky a promícháme.

  • 2

    Alobal nastříháme na 4 čtverce a na každý dáme porci zeleniny. Vytvoříme 4 balíčky, aby vršek každého zůstal otevřený.

  • 3

    Smícháme limetkovou šťávu, limetkovou kůru, vermut, papriku a do každého balíčku část směsi nalijeme. Osolíme, opepříme a do každého přidáme špetku estragonu. Vršky balíčků zatočíme, aby se uzavřely.

  • 4

    Balíčky dáme na pařák, přiklopíme a 20 minut vaříme.

  • 5

    Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu