Dánská sekaná vařená v páře

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 548 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 225.1 mg
  • Draslík 464.3 mg
  • Vláknina 1395.1 mg
  • Vitamín A 1395.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 155.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté hovězí maso a mleté vepřové maso vložíme do mísy. Oloupanou cibuli jemně nastrouháme, přidáme k masu., doložíme hladkou mouku, sůl, čerstvě pomletý pepř, žloutek, směs promícháme a postupně do ní za stálého míchání přilijeme horkou 12 % smetanu. Mícháme do té doby, než se vše dokonale spojí a směs vychladne. Bílek vyšleháme na tuhý sníh a lehce ho zapracujeme do masové směsi. Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme, odložíme do misky.

  • 2

    Formu na nákyp vytřeme dvěma lžícemi másla, vysypeme strouhankou a naplníme sekanou. Umístíme ji do většího hrnce s vařící vodou (1 - 1,5 litru), hrnec uzavřeme poklicí, snížíme teplotu a sekanou uvaříme v páře. Vaříme přibližně 60 až 90 minut. Uvařenou sekanou vyklopíme na teplou mělkou mísu, nakrájíme na plátky, polijeme rozpuštěným máslem (3 lžíce), posypeme petrželkou a servírujeme.

Komentáře k receptu