Pudink z uzeného masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová uzená plec
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.75 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 97836 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 254.7 mg
  • Draslík 80.9 mg
  • Vláknina 58 mg
  • Vitamín A 58 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a svaříme na hustou kaši. Kaši necháme částečně vychladnout.

  • 2

    Do polovychladlé kaše zamícháme žloutky, maso drobně rozkrájené, na jemno nasekanou petrželovou nať, směs osolíme a zlehka vmícháme sníh z bílků.

  • 3

    Připravenou směs vložíme do vymaštěné zavařovací sklenice nebo do pudinkové formy ta, aby sahala jen do 3/4 výšky. Uzavřeme formu a pudink vaříme v páře 30 - 45 minut. Následně jej vyklopíme a rozkrájíme na porce.

  • 4

    Jako přílohu podáváme brambory sypané petrželkou a saláty.

Komentáře k receptu