Vestfálský pepřový hrnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 44 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Suchar dietní
  • 350 g Hovězí maso zadní
  • 350 g Vepřové maso libové
  • 40 g Tuk
  • 500 g Cibule
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1243 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 122.4 mg
  • Draslík 350.4 mg
  • Vláknina 8506.6 mg
  • Vitamín A 8506.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2217.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Obě masa nakrájíme na 3 cm velké kousky, cibuli oloupeme, rozpůlíme a krájíme na tenké půlměsíčky. Půlku citrónu rozkrájíme na plátky, druhou polovinu vymačkáme.

  • 2

    V tlakovém hrnci rozpálíme tuk, přidáme cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme maso, krátce ho podusíme (ne však do hněda), osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, mleté nové koření a plátky citrónu. Vše zalijeme vývarem, hrnec zakryjeme, vaříme 20 minut.

  • 3

    Po této době hrnec otevřeme, vyjmeme bobkový list a citrón. Přidáme strouhanku a nastrouhaný suchar. Nezakryté vaříme 5 minut, poté přidáme kapary, dochutíme solí, pepřem, novým kořením a citrónovou šťávou.

  • 4

    Podáváme s vařeným bramborem, kyselou okurkou nebo červenou řepou.

Komentáře k receptu