Windsorský zvěřinový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Kančí maso
  • 40 g Tuk
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 3 g Pepř černý celý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno červené
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Jalovec
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 1 polévková lžíce Džem rybízový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 46 mg
  • Draslík 304.4 mg
  • Vláknina 2224.7 mg
  • Vitamín A 2224.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso ze zvěřiny zbavíme všeho tuku, šlach, blan a nakrájíme ho na kostky. V tlakovém hrnci rozpálíme tuk, vložíme do něj maso a opékáme ze všech stran asi 5 minut. Potom zalijeme vínem a zvěřinovým vývarem, osolíme a přidáme bobkový list, pepř, jalovec, tymián, muškátový oříšek a papriku. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 25 minut.

  • 2

    Během vaření očistíme žampióny a nakrájíme na plátky. Ve větší pánvi rozpálíme máslo a houby na něm 10 minut dusíme. Vyjmeme a dáme stranou.

  • 3

    Škrob rozmícháme se smetanou a kečupem a přidáme ho k masu. Povaříme, přidáme houby, dochutíme rybízovým rosolem nebo džemem, citrónovou šťávou a worcesterem. Vaříme při mírné teplotě asi 2 minuty.

  • 4

    Hotový guláš dochutíme a ihned podáváme s noky a čerstvým salátem.

Komentáře k receptu